صفحه اصلی
شناسایی روند تخریب داروها با دقت استاندارد توسط پژوهشگران دانشگاه شهید بهشتی
  • 748 بازدید

پژوهشگران آزمایشگاه طیف‌سنجی پژوهشکده لیزر ‌و‌ پلاسما دانشگاه شهیدبهشتی با استفاده از دستگاه میکروسکوپ رامان و مقایسه طیف مواد دارویی نگهداری شده در شرایط محیطی نامطلوب، روند تخریب داروها را با دقت قابل قبول وزارت بهداشت شناسایی کردند.

از مزیت‌های این دستگاه می‌توان به سرعت بالای آن جهت انجام تست‌ها اشاره کرد که برای استفاده در قسمت‌های مختلف خط تولید بسیار مناسب است. نتایج نشان می‌دهند که قرص‌ها پس از چندین ساعت که در دما و رطوبت بالا نگهداری می‌شوند اثربخشی و کارایی خود را از دست می‌دهند. این مسئله در رابطه با داروهای حساس (داروهای سرطانی) اهمیت خیلی زیادی پیدا می‌کند به‌گونه‌ای که کاهش ماده‌فعال به میزان میکروگرم نیز می‌تواند عواقب جبران ناپذیری بر روی بیمار داشته باشد.

 

قرص‌ها از موادی تحت عنوان ماده فعال دارویی ساخته می‌شوند که خاصیت و دوز داروی مصرفی وابسته به میزان همین ماده است.

این مواد نسبت به دما و رطوبت بالا حساس هستند به‌گونه‌ای که وقتی در دمای بالاتر از 40 درجه سانتی‌گراد قرار می‌گیرند، فرمولاسیون شیمیایی آنها دچار تغییر می‌شود و می‌توانند منجر به مسمومیت‌های کبدی و کلیوی ‌شوند. برای مثال در شهرهای جنوبی در فصل تابستان دما به 50 درجه سانتی‌گراد نیز می‌رسد، همچنین در شهرهای ساحلی میزان رطوبت بالاست و وقتی قرص‌ها از بسته بندی خارج می‌شوند به‌سرعت کارایی خود را از دست می‌دهند.

افزودن نظرات